top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Filler ve Karıncalar

Programcı

Kaan Emek,
Batuhan Yusuf Hakan

Batuhan ve Kaan, çeşitli dönemlerde birlikte çok mesai harcamış iki arkadaş. Farklı yaşamları ve hevesleri var. Batuhan girişimci olarak doğduğuna inanılan, pek çok gündemi eş zamanlı yürütebilen, güçlü, girişken ve daimi gelişimi önceleyen bir karakter. Kaan ise beş benzemez alanda deneyimli, özgürlük ve verimlilik peşinde bir GirişimPerver. Batuhan, girişim ve girişimciliğin bünyelere verdiği zararları azaltmak istiyor. Aralarında 30 yaş var. Girişim ve girişimci meselesini mesele ediyor, bolca itiş kakışla da olsa birlikte öğreniyorlar.
İçinde kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, markacılar, girişim mentorları, koçları, eğitim satıcıları, yatırımcılar ve diğerlerinden oluşan topluluğu Girişim Endüstrisi olarak tanımlıyoruz. Girişim endüstrisi yaygın ve baskın biçimde “you can do it” sloganını pompalamaktadır. Böylelikle milyonlarca kişi zaman, emek ve maddi kayıplar yaşamaktadır.
Herkes girişimci olmak zorunda değildir. Gerçekçi değil. Akılcı hiç değil. Girişim endüstrisinin her kişiyi aynı beceri, akıl, yetenek ve yönelimde eşitlemesi anlamsızdır. Herkesin girişimcilik rüyası ile tamamen kontrast oluşturan nesnel şartlar var. Girişimcilerin, girişimlerin gerçekçi ve işlevsel bir zemine yönelmesi gerekmektedir.
Filler ve Karıncalar, girişim ve girişimcinin kutsanmasından basiretli tüccar olmaya giden yollar üzerine farklı bakış açıları sunar.
Kaan, bir girişimperverdir. Tüccar, iş sahibi ve girişimcilik çemberlerinin hepsinde eksik aksak da olsa deneyimlidir. Girişmeyi pek sever ve çoklukla “başarısız” olmasına dertlenmez, içten içe bu duruma sevinir hatta aşk duyar.
İki ayrı dünyanın insanı neden bir girişim-girişimci işi yapar ki? Herkes edindiklerini alıp dağılsa ya. Olmaz, iki ayrı dünyanın bu kez ortak bir meselesi var. Girişim ve girişimci meselesini mesele ediyorlar. Batuhan, meselesini, girişim ve girişimciliğin bünyelere verdiği zararları azaltmamız gerektiğinden, Kaan ise girişim ve girişimci odağında daha çok öğrenmek, bu kez de birlikte öğrenmek üzerine kurar.

bottom of page